TelefoonFlevoland Catering
036 - 7112829

Tien tips voor een Kerst en Nieuwjaarsborrel

Volgens ons valt zo’n borrel onder werkzaamheden en is het daarom belangrijk dat bedrijven goed nadenken over hun verantwoordelijkheden. Verstandig is om een aantal regels op te stellen, zodat de borrel niet uit de hand loopt waarover het bedrijf vervolgens de verantwoordelijkheid moet dragen. NH Catering & Events groep geeft tien tips voor een geslaagde kerstborrel:

1. Stel een feest-policy op
De Kerst of Nieuwjaarsborrel moet worden beschouwd als een werk-activiteit. Daarom is het verstandig om net als op het werk bepaalde gedragsregels op te stellen. Bijvoorbeeld over de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer en over het gedrag tijdens het feest.

Kerstborrel Almere

2. Inventariseer risico’s
Net als op het werk moet een risico-inventarisatie gemaakt worden. Inspecteer de plaats waar de borrel wordt gegeven en of deze niet gevaarlijk is voor beschonken mensen. Ga zelfs na of er vooraf conflicten spelen tussen de werknemers, die tot problemen kunnen leiden.

kerstdiner lelystad

3. Publiceer gedragsregels
Deze regels, die in de feest-policy staan opgenomen, maken duidelijk wat de consequenties zijn van onacceptabel gedrag zoals overlast, handtastelijkheden of vechtpartijen. Werknemers moet duidelijk worden gemaakt dat net als op het werk, dit gedrag niet getolereerd kan worden.

Kerstborrel Almere

4. Nodig alle levenspartners uit
Als werknemers ook hun partner mogen uitnodiging, hou er dan rekening mee dat ook levenspartners van dezelfde sekse worden uitgenodigd. Anders kun je als bedrijf wel eens een discriminatie-claim tegemoet zien.

kerstdiner Almere

5. Voorkom verkeerde uitspraken
Managers die drinken moeten er voor waken dat zij zich niet laten verleiden tot gesprekken met werknemers over salaris, promotie of carrièrekansen. Terwijl jij de volgende dag misschien vergeten bent wat je allemaal hebt beloofd, kan je werknemer er nog wel eens serieus op terugkomen.

Kerstborrel Almere

6. Schenk met mate
Als de alcohol op kosten van het bedrijf wordt geschonken, kan het bedrijf ook mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen ervan. Schenk daarom met mate en spreek individuele gevallen aan als je merkt dat ze over de schreef dreigen te gaan.

kerstdiner lelystad

7. Neem een gerenommeerd Cateringbedrijf, vergiftig je personeel niet!
Als er ook gegeten wordt hij de borrel, zorg dan dat het eten veilig is om te eten. Eten dat snel bederft moet koud bewaard worden.

Kerstborrel Almere

8. Haal geen maretak in huis!
Volgens de kersttraditie zoenen mensen elkaar onder een maretak die in de deuropening hangt. Dit zou echter de volgende dag op het werk nog wel eens tot scheve gezichten en lastige situaties kunnen leiden. Haal de maretak dus beter maar niet in huis en zorg dat werknemers op de hoogte zijn van de bedrijfspolicy wat betreft romances op het werk.

Nieuwjaar lelystad

9. Hou dronken chauffeurs in toom
Als verantwoordelijk werkgever dien je er voor zorg te dragen dat jouw personeel niet na afloop dronken in de auto stapt. Informeer de werknemers vooraf over de gevaren van alcohol in het verkeer. Of regel als bedrijf vervoer dat je personeel thuisbrengt, zoals bijvoorbeeld een minibus.

Kerstborrel Almere

10. Denk aan de volgende dag
Werknemers worden geacht op hun werk maximale inspanning te verrichten. Verwacht echter niet te veel van je personeel als je de avond ervoor een Kerst of Nieuwjaarsborrel hebt gehouden. Wees zelfs voorzichtig met personeel dat met machines moet werken. Bied deze werknemers desnoods alternatief, veilig werk aan voor de dag na de Kerst of Nieuwjaarsborrel. Totdat ze weer fit genoeg zijn om hun eigen werkzaamheden uit te oefenen.

Om terug te keren naar de kerstpagina klik hier

U hoeft zich geen zorgen te maken, wat voor feest u ook wilt organiseren, Flevoland Catering verzorgt het tot in de puntjes.

 

sitemap | legal disclaimer Copyright NHC groep 2009